UUTUUS! KIRSCH LABEX-465 ZONE 1 KIPINÄSUOJATTU JÄÄKAAPPI

Kirschin uutuus on markkinoiden korkeimman suojausluokan kipinäsuojattujääkaappi, joka on testattu laitteen sisältä ATEX 2014/34/EU-direktiivin mukaisesti. Maksimaalinen lämpötilan vakaus ja kipinä- ja räjähdyssuojaus. Jääkaappi on varustettu Zone 1 luokan kipinäsuojatulla sisärakenteella. ATEX suojausluokka Ex II 2 G Ex h IIB T6 Gb/-

Varastoitaessa herkästi syttyviä tai räjähdysherkkiä aineita, kipinän syttyminen ja sen seurauksena tapahtuva räjähdys voivat johtua esimerkiksi seuraavista:

  • staattinen purkaus (käyttäjästä johtuva, vetolaatikon vetäminen tms.)
  • kaapissa olevat sähkökomponentit (esim. lämpötilasensorit, puhallin)

Tämän johdosta Kirschin LABEX-mallisarjan jääkaapit ja pakastimet on rakennettu silmällä pitäen maksimaallista turvallisuutta. Kipinöitä ei pääse syntymään laitteen sisällä – edes laitteen vikaantuessa. Kaikki kyseisissä malleissa käytettävät osat on nimenomaisesti tarkoitettu käytettäviksi zone 2 ja jopa zone 1 räjähdys atmosfäärissä, ja on testattu ATEX 2014/34/EU mukaisesti.

Kirsch käyttää

  • koteloinnissa erityistä maadoitus konseptia staattisen sähkön vapauttamiseksi (oven kahva, antistaattiset vetolaatikot jne.)
  • kipinä-vapaita sähköisiä osia kaapin sisällä.

Työnantajalla on velvollisuus (ATEX Directive1999/92/EG, Section II) välttää räjähdysten syntyminen valitsemalla varastoitaville herkästi syttyville tai räjähdysherkille tuotteille sopiva laite (zone 1 tai zone 2).

Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Kaikki artikkelit