Porkka Blue

PORKKA BLUE -desinfiointivalaisin

PORKKA BLUE on erityistä sinistä valoa tuottava desinfiointivalaisin, joka tutkitusti eliminoi pinnoilta haitallisia epäpuhtauksia, homeita ja hiivoja.

Porkka BLUE -valaisin on saatavana tehdas-asenteisena lisävarusteena Porkan kylmä- ja pakastehuoneisiin sekä muihin kylmälaitteisiin. Myös jälkiasennus on mahdollista.

Valaisimen tehostetut ominaisuudet

PORKKA BLUE -desinfiointiteknologiasta saadaan entistä tehokkaampi, kun sinisen valon teho yhdistetään kalusteisiin lisättävään katalyysipinnoitteeseen.  Tällöin sininen valo laukaisee kemiallisen reaktion, joka tuhoaa tehokkaasti jopa viruksia. Reaktio ei kuluta pinnoitetta.

Sininen valo + katalyysipinnoite tehoaa useimmille mikro-organismeille, mukaan lukien virukset, itiöt sekä VOC-yhdisteet.
Sininen valo ilman pinnoitetta tehoaa  bakteereille, homeille ja hiivasienille. Sininen valo hajottaa myös biofilmin.

Sinisen valon tehokkuus

Sinisen valon kyky tuhota mikrobit perustuu sen kykyyn energisoida mikrobien luonnollisesti valoherkkiä yhdisteitä niin, että ne alkavat tuottaa erittäin reaktiivisia kemiallisia happilajeja (ROS) solun sisällä. Nämä hapen lajit tuhoavat mikrobin elintärkeät komponentit (solukalvo, DNA/RNA, proteiinirakenteet).

Itä-Suomen yliopisto (UEF) on tutkinut sinisen valon vaikutusta kylmien ruokien lämpötiloissa useille bakteereille ja sienille (ATCC-viljelmät): Kaikki patogeenit inaktivoituvat eli tuhoutuvat 24 tunnin sisällä.

Ei käytä UV-aallonpituutta

PORKKA BLUE desinfioi tehokkaasti ilman kemikaaleja, vettä tai ultravioletti- eli UV-valoa. Tämä uusi valoteknologia on Säteilyturvakeskuksen (STUK) tutkimuksissa todettu ionisoimattomaksi, joten se on turvallinen ihmiselle sekä materiaaleille.

PORKKA BLUE -desinfiointijärjestelmä käyttää sinistä valoa, kun kylmälaitteen ovet on suljettuna. PORKKA BLUE -desinfiointivalaisimet ovat vaarattomia ihmisille ja materiaaleille. Valaisimia ohjataan joko manuaalisesti kytkimellä tai automaattisesti (ajastimella). Sinisen valon on osoitettu tuhoavan bakteereja, homeita ja hiivoja tehokkaasti.

PORKKA BLUE:n toimivuus

PORKKA BLUE helpottaa ammattilaisten arkea, kun sininen valo tekee jatkuvasti työtään tuhoamalla haitallisia mikrobeja kylmälaitteen oven ollessa kiinni. Samalla edistetään ekologisesti elintarvikkeiden, lääkeaineiden sekä pakkaus- ja säilytystilojen sekä välineiden turvallisuutta.

  • Haitallisten mikrobien määrä on testitulosten perusteella vähentynyt merkittävästi
  • Tutkimukset osoittavat, että PORKKA BLUE -valo on tehokas vähentämään esim. Salmonella enterica -pitoisuutta
  • PORKKA BLUE:n vaikutus on verrattavissa UV-valoon, ilman UV-valon haittavaikutuksia

 

Ota yhteyttä

Olen kiinnostunut tästä tuotteesta. Ottakaa minuun yhteyttä mahdollisimman pian.